Matematik

Ligninger

27. november 2008 af npm (Slettet)

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe m. flg. ligninger:

1) Find tre på hinanden følgende ulige tal, hvis sum er 315 ved at opstille en ligning og løse denne.

2)Ligningen x2 + 6x + c =0 har én løsning. Bestem c

3) Ligningen ax2 + 6x +3 =0 har to løsninger. Bestem a

4) Ligningen ax2 - 2x + 3 =0 har mindst én løsning

Bestem a


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. november 2008 af mathon

ax2 + bx + c = 0

d = b2 - 4ac
.............................

...hvad véd du
om sammenhængen mellem
diskriminantens fortegn og antal løsninger
til dens 2.gradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2008 af badooo (Slettet)

1)

Kald det laveste tal for x. Hvad gælder for de 2 andre tal?


Svar #3
29. november 2008 af npm (Slettet)

ikke meget, men tak alligevel


Svar #4
01. december 2008 af npm (Slettet)

Hej igen

Kan stadig ikke løse nr 1. (find tre på hianden fælg tal....)

Håber på hjælp


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.