Matematik

HASTER ! Matematik hjææælp!

27. november 2008 af xbumbum (Slettet)

Hej ..

Jeg er i gang med en matematik rapport, men jeg kan ikke helt gennemføre denne opgave;

ØVELSE 13

(Beviset for sætningen)

Beviset laves trinvist, dvs. vi indser, det gælder for n = 2, n = 3, n = 4 osv. I hvert trin udnytter vi det, vi ved om x, nemlig at formel (9) gælder:
1. trin: Vi ved, at , og det er det samme som (hvorfor?).
2. trin: Vi ganger ligningen (9) igennem med x på begge sider og får .
Vis at dette kan omskrives til .
Men det er det samme som (hvorfor?) (12)
3. trin: Vi ganger ligningen (12) igennem med x på begge sider og får .
Vis at dette kan omskrives til .
Men det er det samme som osv.
Lad os nu sige, at vi har vist formlen ind til trin nr. 9, dvs. vi har vist formlen
.

10. trin: Vi ganger… prøv selv at gennemføre dette trin, så du når frem til
.
Vi kan således altid komme et skridt yderligere fremad. Derfor siger vi, at sætningen er bevist ved den teknik, der kaldes matematisk induktion.
 

Vil høre om i kan hjælpe mig med denne øvelse, så jeg kan komme videre med min rapport?

Hilsen Mette ..


Svar #1
27. november 2008 af xbumbum (Slettet)

x i anden - x - 1 = O - dette er ligning 9
 


Svar #2
27. november 2008 af xbumbum (Slettet)

x i trejde = u3 * x + u2 - dette er ligning 12


Skriv et svar til: HASTER ! Matematik hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.