Matematik

opgave

27. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

Hej, jeg har lidt svært ved følgende opg.

Et forældre par er tilsammen 65 år. De har 3 børn, hvor det ældste er dobbelt så gammelt som det mellemste, der er igen er dobbelt så gammelt som det yngste. Forældrene er mere end 40 år ældre end børnene tilsammen. Hvor gamle kan børnene højst være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af MigM (Slettet)

65-40 = 2(2x) + 2x + x
15 = 4x + 2x + x
15 = 7x
15/7 = x

Den mindste er 15/7 = 2,14
Den midterste er (15/7)*2 = 4,2
Den ældste er 4,2*2 = 8,4

Normalt vil kommatal indenfor sådan noget her give røde lamper og jeg er træt, men hvis nogen kan se nogle fejl så sig endelig til...

Håber det kan bruges.. go aften. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

... jeg kan 65-40=25


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af MigM (Slettet)

ups ;)


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.