Matematik

Hvordan kan man solve et integral?

29. november 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,
Er der nogle der kunne fortælle mig, hvad jeg helt præcist skal skrive på min lommeregner (TI-89) for at solve nedstående integral - Det er nemlig ved at drive mig lidt til... Lad det gå, her kommer det:

      a 

2 = ∫ x+sin(x)

      0 

På forhånd mange tak,
Pjuske


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal solve det for a?


Svar #2
30. november 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

 #1) Jepper :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Løs integralet. Start med at finde stamfunktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Tsk, tæng dig om.. ;)

solve(2=int(x+sin(x),x,0,a),x)

//

Mig


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Husk forresten at tjekke at din lommeregner står indstillet på radianer, Pjuske...


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4+5: Det skal solves for a... Som det fremgår af #2.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Ja. :) Jeg plejer bare at bruge de variable, der ligger på ét-tryks knapperne, så jeg glemte lige, at jeg havde brugt x. Men ja, det skal solves for a eller y, hvis denne variabel vælges.


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. november 2008 af mathon

solve(2=int(x+sin(x),x,0,a),a)


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2008 af mathon

solve(2=int(x+sin(x),x,0,a),a)|a>0


Svar #10
30. november 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#9) Tak for hjælpen Mathon - Du er en skat ;)
 

Pjuske


Skriv et svar til: Hvordan kan man solve et integral?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.