Matematik

Bevise integration af potensfunktion

30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Jeg skal have bevist hvordan man integrerer en potensfunktion.

Jeg har følgende fremgangsmåde:

http://img380.imageshack.us/img380/2521/intehelpji1.jpg

Men jeg forstår den bare ikke?

Første linje tror jeg godt at jeg forstår. e^ln(x)=x såvidt jeg ved. Og i anden linje har de bare erstattet ln(x) med u. Men så i sidste linje hopper jeg helt af sporet.

Er der nogen som kan skære det ud i pap for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har integralet i første led. Det søger vi at løse. Det løses simpelt:

∫e^((n+1)*u) du = e^((n+1)*u) / (n+1) = e^((n+1)*ln(x)) / (n+1) = x^(n+1) / (n+1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

Nå ja, og så lige konstantledet.


Svar #3
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvor n+1 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Såvidt jeg kan se er det bevistypen. Det bevises ved induktion.


Svar #5
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

#4

Okay, den forvirrer mig bare. Altså hvorfor den bare sådan lige pludselig er der.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Kender du til induktionsbeviser?


Svar #7
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

#6

Ja, det er lang tid siden, men det er jo bare en form for konklusion, hvis man ser det samme mønster går igen hver gang man lægger en ekstra værdi oveni, ik?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: På sin vis. Man viser, at noget gælder for n=1, n=2 og så antager man, at det gælder for n=k, og så viser man på baggrund af denne antagelse, at det så også gælder for n=k+1. I dit tilfælde bevises integrationen af en potensfunktion vha. induktion.


Svar #9
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Nå, okay. Så det vil sige, at i denne udledning der benytter vi os af induktion hvor vi lægger en ekstra værdi til n?

Men så er det at jeg ikke forstår hvordan vi har fået (n+1) nede i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Ah. Prøv at tænke omvendt. Du får givet:

e^((n+1)*u)

Hvis noget skal give dette, når det bliver differentieret, hvordan skal det så se ud?


Svar #11
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Så må det vel være stamfunktionen til dette.

Stamfunktionen er vel så e^((n+1*u)+1/((n+1*u)+1) ???


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#11: Ja, det er så stamfunktionen til det. Men hvorfor lægger du noget til dit udtryk? Hvis vi nu kalder (n+1) = k og skriver: e^(k*u)

Hjælper det dig til at integrere det?


Svar #13
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Hmm, tjo, men jeg vil stadigvæk gå ud fra at jeg skal lægge en til den, også dividerer det hele med den "nye" eksponent.

Men så igen, den naturlige konstant bliver ikke ændret når den differentieres, så derfor må den vel heller ikke ændre sig når den integreres? Så det bliver vel det samme?


Brugbart svar (2)

Svar #14
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#13: Det er rigtigt, at e^x ikke ændres under integration og differentiation, men det gør e^(k*x) nu. ;) Nuvel, da jeg er på vej i seng vil jeg lige give dig nogle hints, så du selv kan prøve at arbejde videre med det.

Hvis du har funktionen e^(k*x), hvor k er en konstant vil den blive differentieret til k*e^(k*x).

Funktionen e^(k*x) integreres til: e^(k*x) / k.

Jeg håber dette hjælper dig videre. God arbejdslyst! :)


Svar #15
30. november 2008 af Arvin (Slettet)

Okay, jeg prøver, tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/142460


Skriv et svar til: Bevise integration af potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.