Matematik

Rumgeometri

01. december 2008 af k-hansen-e (Slettet)

En linje m er parallel med y-z planen. Linjen går gennem punktet P0. Linjen danner en vinkel på 54o med x-y planen.

P0 har koordinaterne (2,-4,1)

Hvordan bestemmer jeg parameterfremstillingen for linjen m?

Skal vel finde en retningsvektor til m, men hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

                                  (x,y,z) = (2,-4,1) + t(0,1,tan(54°))


Svar #2
01. december 2008 af k-hansen-e (Slettet)

Mange tak . Kan du evt. uddybe dit svar ?

 - har ikke rigtig fattet hvordan du kom frem til det resultat .


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af mathon

m's punkter er på formen (2,y,z)
da
afstanden til y-z planen er konstant (Λx = 0)

i planen x = 2
er m's retning bestemt af 
tan(54°) = (Λzo/Λyo)
 

hvis der tages udgangspunkt i
Λyo = 1 bliver Λzo = tan(54°)

parameterfremstilling for m
(x,y,z) = (2,-4,1) + t(Λxo,Λyo,Λzo)

m: (x,y,z) = (2,-4,1) + t(0,1,tan(54°))


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.