Matematik

Skæring mellem linie og plan

01. december 2008 af trice (Slettet)

Jeg har en plan α der hedder:

 α: x - z - 3 = 0

Og en linie med parameterfremstillingen:

m: (x,y,z) = (1,0,1) + t(1,1,-2)

Jeg skal finde skæring mellem disse to, og vil derfor indsætte m i planen α:

(1+t) - (1-2t) - 3 = 0    <=>    t = 1

ELLER skal jeg have y-koordinaten fra parameterfremstillingen med?? Evt. sådan her:

(1+t) + (0+t) - (1-2t) -3 = 0    <=>    t = 3/4

Hvilket af overstående er rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

...det første forslag...


Skriv et svar til: Skæring mellem linie og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.