Matematik

Hjælp til en opgave, som måske skal optimeres?

01. december 2008 af reol33 (Slettet)

 Hej

Jeg har en opgave som lyder:

Figuren viser grafen for funktionen f(x)=80-2x, (jeg har vedhæftet et billede af figuren).

sammen med et rektangel i koordinatsystemets første kvadrant.

Rektanglet har et hjørne i koordinatsystemets begyndelsespunkt i O(0,0) og det modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f.

a) angiv arealet af rektanglet som en funktion af x

b) Bestem det størst mulige areal af rektanglet.

For at finde arealet af rektanglet udtrykt ved x, har jeg skrevet, at arealet får man ved at sige x*y.

x lader jeg så være, og finder et andet udtryk for y.  y kan så ydtrykkes ved 80-2x, da det x jeg vælger danner et rektangel, når jeg gør lodret op og rører grafen og går til venstre.

så arealet kan altså udtrykkes ved: 

x*(80-2x)

For at finde det størst mulige areal, har jeg differentieret og sat ligemed 0, da maksimum eller minimum jo burde findes der, så:
f'(x)= 80-4x

0=80-4x=20

Men når jeg så tegner den bliver funktionen jo fuldstændig den samme som den på figuren, og det kan jo heller ikke passe at x=20, da y bliver 0

Håber nogen kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af Isomorphician

Det er arealfunktionen x(80 - 2x) du skal tegne.


Svar #2
02. december 2008 af reol33 (Slettet)

okay, det giver jo en parabel, med toppunkt 20, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave, som måske skal optimeres?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.