Matematik
hjælp til en mat.opg søges
23. oktober 2004 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe med denne opg.
en punktmængde M begrænses af linjerne med ligningerne x=1 og x=4 samt graferne for funktionenerne f og g der er bestemt ved.
f(x)=kvdr(x)+1/kvdr(x) og g(x)=kvdr(x)
beregn arealet af M
Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme som fremkommer når M roteres om koordinatsystemets førsteakse.
håber nogle kan hjælpe, da opgaven volder mig problemer.
på forhånd tak.
en punktmængde M begrænses af linjerne med ligningerne x=1 og x=4 samt graferne for funktionenerne f og g der er bestemt ved.
f(x)=kvdr(x)+1/kvdr(x) og g(x)=kvdr(x)
beregn arealet af M
Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme som fremkommer når M roteres om koordinatsystemets førsteakse.
håber nogle kan hjælpe, da opgaven volder mig problemer.
på forhånd tak.
Svar #1
23. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
1. Lad S være integraltegnet
Hint:
A = S (1 til 4) f(x) dx - S (1 til 4) g(x) dx
2. Hint: V = pi S (a til b) h(x)^2 dx
Hint:
A = S (1 til 4) f(x) dx - S (1 til 4) g(x) dx
2. Hint: V = pi S (a til b) h(x)^2 dx
Skriv et svar til: hjælp til en mat.opg søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
