Matematik

eksponentiel udvikling

24. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)
Hej... Jeg har fået stillet en opg hvor jeg skal regne ud hvilket år to lande har lige mange indbyggere når:
f(x)=558*1,023^x (land 1) og
f(x)=800*1,009^x (land 2)

jeg er sikker på at jeg har regnet den slags opg før men kan ikke huske hvordan jeg skal gøre og kan ikke finde det i mine notater...

på forhånd tak..!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Når de har lige mange indbyggere er det altså i den situation, hvor de to ligninger giver det samme, de er altså i den situation lig hinanden.

Sæt dem lig hinanden

Svar #2
24. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)

okay, det er gjort men nu sidder jeg altså fast, jeg kan ikke huske noget af det.. hvad skal jeg så..

nu hedder den: 558*1,023^x=800*1,009^x

skal jeg så dividere eller hvad skal jeg...???

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2004 af D@niel (Slettet)

Så skal du vel bare isolere x :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2004 af Damon (Slettet)

558*1,023^x=800*1,009^x <=>
1,023^x / 1,009^x = 800/558 <=>
log(1,0139^x)=log1,4337 <=>
x*log1,0139 = log1,4337 <=>
x = (log1,4337)/(log1,0139)

Svar #5
24. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)

tak.... så får jeg et resultat der hedder x=26,4 er det rigtigt....

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Du kan checke det ved at sætte det ind i formlen for land 1 og 2 og se om det giver det samme

Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.