Fysik

Boyle-Mariottes' Lov

04. december 2008 af Ditte_92 (Slettet)

Hej.

Er der nogen af jer der kan forklare mig hvad Boyle-Mariottes' lov går ud på? Altså sammenhængen mellem tryk og temperatur.. Vi har fået lavet forsøget i klasse, men ved faktisk ikke helt hvad pointen med forsøget er, altså hvad den skal vise. Er der nogen der kan forklare mig dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af mathon

fra universalgasligningen har
du
pV = n*R*T

hvis temperaturen, T, er konstant
har du
pV = k

p1V1 = p2V2 = p3V3 = k

når produktet af to variable er konstant
er
de variable omvendt proportionalle
det betyder,
at
bliver den ene n gange større, bliver den anden n gange mindre

Boyle-Mariottes Lov siger således,
at
ved konstant temperatur er produktet af en indespærret gas' tryk og volumen konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

p* V = konstant

for temperatuiren konstant

mere forklaring ?


Svar #3
04. december 2008 af Ditte_92 (Slettet)

hmm, ok, men jeg er stadig væk ikke helt med... :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2008 af Bankier (Slettet)

Se opå idealgasligningen

p*V = n*R*T

Hvis du holder temperaturen konstant og stofmængden er den samme kan højreside betragtes som en konstant , da R er en gaskonstant.

p*V = konstant = n*R*T

de eneste variable er da volumen V og trykket p 


Skriv et svar til: Boyle-Mariottes' Lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.