Matematik
Ligning...
19. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Nogle der kan hjæpe mig med denne ligning:
4tan(x)+3=5
x skal være [-pi/2 ; pi/2]
jeg ville mene man kunne gøre følgende:
tan(x) = (5/4)+3
men jeg kan ik få det til at passe...
4tan(x)+3=5
x skal være [-pi/2 ; pi/2]
jeg ville mene man kunne gøre følgende:
tan(x) = (5/4)+3
men jeg kan ik få det til at passe...
Svar #1
19. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Du skal først minusse med 3, og derefter dividere med 3, således:
4tan(x) = 5-3
<=>
tan(x) = 2/4 = 1/2
<=>
x = tan-1(0,5)
Det burde være løsningen...
4tan(x) = 5-3
<=>
tan(x) = 2/4 = 1/2
<=>
x = tan-1(0,5)
Det burde være løsningen...
Svar #2
19. april 2003 af SP anonym (Slettet)
undskyld, fik skrevet dividere med 3, det skal selvfølgelig være med 4!!
Skriv et svar til: Ligning...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
