Matematik

Potens funktion

07. december 2008 af zabber (Slettet)

Hejsa!

Jeg er kommet frem til at min funktion hedder:

f(x) = 284 * x ^ -0,5291

Jeg skal så finde ud af hvornår f(x) = 80

80 = 284* x ^ -0,5291

80/284 = x ^ -0,5291

tager så roden på begge sider

-0,0912 = x

Men dette er forkert :0), hvor gør jeg fejl????

Håber der er et kvikt hovede der lige vil jælpe mig :0)

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2008 af ibibib (Slettet)

 Du har glemt en parentes om (-0,5291)


Svar #2
07. december 2008 af zabber (Slettet)

Jeg forstår ikke lige hvad du mener :0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2008 af srnkrkgrd (Slettet)

Tror at du går galt ved "roden"

Hertil er det rigtigt

80/284 = x ^ -0.5291

Så kommer

(80/284) ^ (1/-0,5291) = x

x = 10.96308110...

da r√a ⇔ a ^ (1/r)

Håber du allerede har fundet løsningen dog :)


Svar #4
07. december 2008 af zabber (Slettet)

1000 tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.