Matematik

eksponentiel vækst

08. december 2008 af tennisc (Slettet)

thc det aktive stof i hash har en halveringstid på ca. 4 dægn.

1. en person indtager 12 mg THC. hvor meget THC har personen tilbage i kroppen efter 4,8, 12 og 16 døgn.

2. benyt halveringstiden til at bestemme konstanten a i udtrykket M=Mo*a^t (y=b*a^x) når tiden måles i døgn? (tip:brug formlen: a^T(0,5)= 0,5

gerne med udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Isomorphician

a) Brug oplysningen i opgaven. Efter 4 døgn må der være ca. 6 mg, efter 8 døgn må der være ca. 3 mg osv...

b) at/2 = 0,5 <=> a4 = 0,5, isoler nu a.


Svar #2
08. december 2008 af tennisc (Slettet)

hvordan fandt du frem til at efter 4 døgn skulle der være 6 mg


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2008 af Isomorphician

Fra opgaven: "thc det aktive stof i hash har en halveringstid på ca. 4 dægn"


Svar #4
08. december 2008 af tennisc (Slettet)

skal man ikke lave en ligning med selve opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2008 af Isomorphician

Det burde ikke være nødvendigt.


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.