Matematik
Hjælp til en opgave med fordoblingskonstanten!!!
25. oktober 2004 af
john_18 (Slettet)
min opgave lyder sådan:
Funktionen f er givet ved f(x) = 10*exp(1/2*x)
-Bestem fordoblingskonstanten for f
-hvor mange gange større bliver f(x), når x vokser med 2?
-Hvad er vækstraten for f (den relative tilvækst pr x-enhed)?
Hvis der er nogen der kan hjælpe så ville jeg være meget taknemlig! TAK
Funktionen f er givet ved f(x) = 10*exp(1/2*x)
-Bestem fordoblingskonstanten for f
-hvor mange gange større bliver f(x), når x vokser med 2?
-Hvad er vækstraten for f (den relative tilvækst pr x-enhed)?
Hvis der er nogen der kan hjælpe så ville jeg være meget taknemlig! TAK
Svar #1
25. oktober 2004 af Samuel (Slettet)
Siden du ikke selv kommer med nogle forslag, skal jeg nøjes med at give nogle hints:
Ad. 1: Fordoblingskonstant: Den x-tilvækst, der medfører en fordobling af y-værdien. Kompendie!
Ad. 2: f(0)=? (b) og f(0+2)=? d.v.s. ?/?=?.
Ad. 3: Jo, vækstrate=hældningskoefficient.
Vil gerne diskutere opgavere mere indgående med dig, hvis du kommer med dine egne overvejelser (-;
Ad. 1: Fordoblingskonstant: Den x-tilvækst, der medfører en fordobling af y-værdien. Kompendie!
Ad. 2: f(0)=? (b) og f(0+2)=? d.v.s. ?/?=?.
Ad. 3: Jo, vækstrate=hældningskoefficient.
Vil gerne diskutere opgavere mere indgående med dig, hvis du kommer med dine egne overvejelser (-;
Skriv et svar til: Hjælp til en opgave med fordoblingskonstanten!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
