Matematik

Hjælp til Matematik Projekt

10. december 2008 af Khansen90 (Slettet)

Goddag

Jeg står her og skal aflevere et matematik projekt, og er på rimelig bar bund mht. de opgaver vi skal lave.

Som er følgende;

Lad der være givet et polynomium P:

P(x)= ax^n + ax^n-1 + ...... ax^2 + a

Hvad vil det sige at Alpha(det mærkelige a tegn) er rod i P?

Vis at P(x)=(x-alpha)Q(x), når alpha er rod i P.

Takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af ibibib (Slettet)

P(α)=0.

Hvad er Q(x)?


Svar #2
10. december 2008 af Khansen90 (Slettet)

Q(x) er vist et andet polynium der er en grad mindre P(x).


Svar #3
11. december 2008 af Khansen90 (Slettet)

Nogen der har forstand på det her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal vel tage udgangspunkt i divisionssætningen:

P(x) = (x-α)·Q(x) + r.

Ved at indsætte x=α kan du nemt se hvad resten r er.


Svar #5
11. december 2008 af Khansen90 (Slettet)

Okay.

Så det vel bare at vise nogle eksempler, problemet er bare lige at finde et polynomium der går op når α er rod.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2008 af ibibib (Slettet)

 Divisionen går altid op, når α er rod.


Svar #7
11. december 2008 af Khansen90 (Slettet)

α er = hældningskoefficienten til polynomiet ikke også?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2008 af ibibib (Slettet)

 Nej, α er en rod i P(x).


Svar #9
11. december 2008 af Khansen90 (Slettet)

Nå okay, så giver det mere mening.


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik Projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.