Matematik

differentiering

10. december 2008 af pernillebs (Slettet)

hvordan differentierer man dette:

f(x) = 97,5 * t * (e^-0,39 * t)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2008 af Isomorphician

(fg)' = f'g + fg'

f = 97,5t

g = e-0,39t

f'(x) = 97,5*(e-0,39t) + 97,5t*(-0,39*e-0,39t)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2008 af mathon

g(t) = 97,5 *t

h(t) = e-0,39t

f(t) = g(t)*h(t)

f '(t) = g'(t)*h(t) + g(t)*h'(t)


Svar #3
10. december 2008 af pernillebs (Slettet)

Hvor lægger du det sammen? Tror jeg er meget dum, jeg forstår det ikke..

f'(x) = 97,5*(e-0,39t) + 97,5t*(-0,39*e-0,39t)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2008 af mathon

f '(x) = 97,5*e-0,39t + 97,5*t*e-0,39t(-0,39) = (97,5-38,025t)e-0,39t


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2008 af Isomorphician

Ok, godt ord igen....der skulle selvfølgelig have stået f'(t) i #1 (ligeså i #0), og ja jeg kunne godt have kommet med en opfordring til at reducere.


Svar #6
11. december 2008 af pernillebs (Slettet)

Er det forkert at sige

f ' (x) = 97,5 * t * (-0,39) * e ^-0,39 t og det giver så 0


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.