Matematik

Sandsynlighed (avanceret)

11. december 2008 af DadoDK (Slettet)

Hej

Hvis jeg har en opgave der lyder sådan.

- Find ud af om personer der var arbejdsløse havde større eller mindre sandsynlighed for arrestation end personer der havde arbejde.

Det jeg har fået opgivet er en stikprøvetabel over n=10 med kolonnerne;

y = arrestation

x=antal kvartalers arbejde

x1 = indkomst  (denne kolonne er dog den samme som x, altså hvis 0 kvartalers arbejde så 0 indkomst).

Hvordan griber jeg opgaven an, hvilke modeller skal jeg anvende ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. december 2008 af c_aastrup

Lav din statistiske model som sammenligning af binomialfordelinger.

Lad folk i arbejde være styret af en binomialfordeling med sandsynlighedsparameter p1 og de arbejdsløse være styret af en med sandsynlighedsparameter p2.

Estimer p1 og p2 og test hypotesen H : p1= p2

Husk at du med så få oberservationer ikke nødvendigvis kan se den forskel der måtte være.


Skriv et svar til: Sandsynlighed (avanceret)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.