Fysik

En opgave om tyngdefelt

11. december 2008 af senadw124 (Slettet)

Jeg har en opgave om Planetbevægelser, og nu ska jeg behandle den mekanske energi/potentielle energi i et tyngdefelt. Hvad kan jeg bruge som eksempel, og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Den mekaniske energi består af summen af den kinetiske energi ½mv2 = GMm/2r samt den potentielle energi -GMm/r. denne mekaniske energi (gælder også for satelliter) er bevaret. Lægger vi de to energiformer sammen fås E=K+U=(-GMm)/2r, og for den elliptiske bane, så erstatter du r med a, den halve storakse.


Skriv et svar til: En opgave om tyngdefelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.