Fysik

Keplers 1 lov

13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Er der nogen der kan give mig en forklaring på

r=a-aecos(v)

Jeg er fint med på, at brændpunktets koordinater (solen) er (-ae,o)

Og at længden af SC derfor må være a-ae, da a er ellipsens halve storakse.


Svar #1
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Ups glemte at vedhæfte denne


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2008 af plooop (Slettet)

Det er fordi, at man beskæftiger sig med et polært koordinatsystem. Dvs. at i stedet for at beskæftige sig med en x-akse, regner man med grader. Derfor bestemmes radius r, udfra vinklen og solens koordinater.


Svar #3
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Okay, og jeg er ikke helt med på, hvordan de bestemmer r stadigvæk:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2008 af plooop (Slettet)

Det er svært at forklare :P. Jeg skriver faktisk selv om Keplers love i fysik lige nu, men kig på det her http://da.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%A6rt_koordinatsystem


Svar #5
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Hmm, er du selv med på Keplers første ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2008 af plooop (Slettet)

Jeg er igang med at bevise den lige nu faktisk, men det er pænt svært synes jeg :S


Svar #7
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Lige over, jeg forstå bare ikke den figur.

Er det den samme figur og overvejelser, som du er i gang med?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2008 af plooop (Slettet)

 Ja jeg arbejder med et polært koordinatsystem, så jeg bruger samme figur. jeps det er de samme overvejelser. Jeg vil bevise at planeter bevæger sig i en ellipsebane rundt om solen, vha. impulsmoment og newtonslove, hvorefter jeg vil ende med resultatet: r=l/(1+ecos(theta)).. Hvor e er excentriciteten.

Det er den samme formel, hvor jeg tager udgangspunkt i, at det altså er et polært koordinatsystem.


Svar #9
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Det har snart taget mig hele dagen, jeg synes, at den er møg svær. Jeg venter lige på, at der på et tidspunkt er en klokke, der ringer:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. december 2008 af yarashii (Slettet)

Hey skriver også om kepler og har også problemer med hensyn til den første lov, ploop jeg ved ikke om du kunne hjælpe mig med at forklare fremgangs måden indenfor det ?? men ihvertfald til stifteren af tråden så har jeg fundet nogle meget gode side henvisninger til materiale,

hvis du har tid til at bestille bøger fra bibliotek så er  "Elements of Newtonian Mechanics" af J.M Knudsen god, dog på engelsk, og internet sider giver disse en god gennemgang af keplers love inden for polære koordinatsæt

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kepler.html

http://video.google.com/videoplay?docid=27662659635389872

men det lyder måske sjovt at jeg spørger om hjælp og giver kilder, men ja min fatte evne er ikke stor nok til at klare det uden at nogle hjælper mig med nogle af stederne ^^ håber det hjalp lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2008 af plooop (Slettet)

Jeg startede med at bruge viden omkring impulsmoment. Derefter, arbejdede jeg med den mekanisk energi, som er konstant. Jeg tager forbehold for, at massen på planeten er irrelevant. Jeg differentiere min viden omkring Emek, hvorefter jeg ved, at Epot er det samme som -G*M/r (normal masse tiltrækning mellem to legemer). , så omksriver jeg og definere.. hvorefter jeg til sidst sætter min viden op imod en ellipse formel, hvorefter jeg kan konkludere den er sand.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Husk endelig at overveje, hvad der vil ske, hvis e = 1. Er du sikker på, at det ikke skal være et minus i nævneren? Sådan husker jeg nu den formel fra mit kursus i analytisk mekanik.


Svar #13
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Hvorfor er dette her sandt:

deltaA/delta t = 0,5*r kryds delta r/ delta t   ensbetydende med

                        = 0,5*r kryds v

                        = 0,5 (L/M)


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2008 af yarashii (Slettet)

fordi du før havde vist ( kan se det fra filmen ) at M*r (kryds) v = L , derfor er r(kryds) v = L/M


Svar #15
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Hold op, JA Selvfølgelig man kan bare se sig blind på noget:)


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2008 af yarashii (Slettet)

hehe ja jeg fandt faktisk ud af at hvis man stirrer længe nok på den ( og springer de steder med skuespil over) så forklar de faktisk en masse, men jeg er gået i stå i hvor  de integrer følgende:

d/dt (v (kryds) L) =D dr (enhedsvektor)/ dt 

=

v(kryds)L=D(r(enhedsvektor) + e)

Jeg forstår godt venstre sidden men jeg fatter ikke hvordan enhedsvektoren i en cirkel differented i forhold til tiden giver enhedsvektor + excentriciteten

kan være du kan gennemskue det:P


Svar #17
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Jeg er ved at kigge filmen igennem, så jeg kommer nok til det skriver lige, når jeg kigger på det:)


Svar #18
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Tænkte på hvorfor viser:

r kryds v = L/M

at Stedvektoren fra solen til en planet overstryger lige store arealer i løbet af lige lange tidsrum?


Skriv et svar til: Keplers 1 lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.