Matematik

grafiske uligheder /ligninger

14. december 2008 af timstar00 (Slettet)

vi har fået en opgave for hvor man skal løse nogle ligniinger og uligheder grafisk...har ingen ide om hvordan man gør..her er nogle af opgaverne:

1) numerisk værdi (x-2) =0

2) numerisk værdi (4-3x) = 2

i nr 1 er der 1 svar mens i toeren er der to svar...nogle der kan hjælpe.TUSIND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Isomorphician

Tegn linjerne for:

y = x - 2

og

y = 4 - 3x

Find så de steder hvor linjerne har y-værdierne ±0 hhv. ±2


Svar #2
14. december 2008 af timstar00 (Slettet)

forstår ikke lige hvad du mener?

hvorfor skal de have y-værdier som er 0 eller 2?

altså når jeg har tegnet y=x-2  hvad er det så jeg skal aflæse


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af Isomorphician

"hvorfor skal de have y-værdier som er 0 eller 2?"

Fordi du skal løse ligningerne grafisk. Det gøres ved at indtegne linjerne i et koordinatsystem. Hvis du erstatter y med 0 i den første ligning i #1, får du dit udtryk fra opgaven.

"altså når jeg har tegnet y=x-2 hvad er det så jeg skal aflæse"

Du skal aflæse hvor linjen har y-værdien 0.


Svar #4
14. december 2008 af timstar00 (Slettet)

jeg kan godt få den rigitge løsning nu ...tak for hjælpen


Skriv et svar til: grafiske uligheder /ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.