Matematik

hurtig hjælp til lille opgave

27. oktober 2004 af HappyHelle (Slettet)
har nu siddet og knoklet med 5 matematik opgaver og nu mangler jeg den her ene..

kunne jeg ikke lige få lidt hjælp til at komme igang med den?

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal. Et jordskælv frigiver energi og for et jordskælv af normal dybde gælder:

logE = 2,4 * M - 1,2

M=Richtertallet
E=frigivne energi målt i joule

en atomsprængning er 1 megaton udvikler en energimængde på 1,25*10^9 joule

Richtertallet beregnes for et jordskælv der udvikler samme energimængde.

Forholdet mellem Richtertal 7,5 og 8,4

Nogen der har et par minutter til at kigge på den?

skal afleveres imorgen...Thanks

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Der stilles ikke et decideret spg. i det, du har skrevet...

Svar #2
27. oktober 2004 af HappyHelle (Slettet)

sorry gjorde det vel ikke så tydeligt..

Beregn Richtertallet for et jordskælv der udvikler samme energimængde.

Beregn forholdet mellem de to udviklede energimængder (7,5 og 8,4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2004 af erdos (Slettet)

"Beregn Richtertallet for et jordskælv der udvikler samme energimængde."

Sæt E lig 1,25*10^9 joule og løs ligningen.

"Forholdet mellem Richtertal 7,5 og 8,4"

Sæt 7,5 og 8,4 ind i ligningen og løs. Sammenlign den frigivne energi ved at sætte det i en brøk.

Svar #4
27. oktober 2004 af HappyHelle (Slettet)

altså sådan?

log1,25 * 10^9 = 2,4 * M - 1,2

men her går jeg i stå

og den næste :

log E = 2,4 * 7,5-1,2
E = 6,30957 * 10^16

og

log E = 2,4*8,4-1,2
E = 9,12011 * 10^18

er det sådan? hvad mener du med "sætte det ind i en brøk" ?

Svar #5
27. oktober 2004 af HappyHelle (Slettet)

KAAAAAAAAAALLLE!! hvor gemmer du dig?

Skriv et svar til: hurtig hjælp til lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.