Matematik

Haster! Ligninger O.o

15. december 2008 af HopelessStudent_023 (Slettet)

Hjælp, please.

3/4*(2x/3+ 2)- 3/(10 )=3x/4-1 1/2+ x/5

3 1/2 (x/2-2)-2 1/3 (1,5x+1)=x-1 1/12

1/2*(3x-1)-2/3*(x-1)= 1/4*(x-5)+5 1/3

(3*(x+3))/2-4-(x-5)+1/18=(2*(x-2))/6+ x/9

Jeg har selv klaret andre opgaver, men de 4 ovenstående er for svære :(
Nogle der vil være så venlige at give en hjælpende hånd?

På forhånd tak
- Pernille.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det er ikke til at gennemskue, hvad der skal stå, du skal bruge paranteser de rigtige steder. Hvorfor skriver du 3/(10), du skal ikke sætte parantes omkring 10. Du har nok ikke fået svar, fordi man ikke kan gennemskue, hvad der skal stå.


Svar #2
15. december 2008 af HopelessStudent_023 (Slettet)

Prøver lige at sætte et word-dokument ind så
- Håber det vil hjælpe (:

Vedhæftet fil:Matematik hjælp.docx

Brugbart svar (2)

Svar #3
15. december 2008 af Rikkepi (Slettet)

Forsøg at gange alle parenteserne ud, derefter saml x'erne på den ene side og tallene på den anden side af lighedstegnet. Sørg nu for at alle brøker har samme nævner, så du kan trække dem fra hinanden eller lægge dem sammen uden problemer. Til sidst skal du så sørge for at x'et står helt alene, og du vil så have dit svar.


Svar #4
15. december 2008 af HopelessStudent_023 (Slettet)

Årh, tusind tak!
Jeg har de 3 første.
Nogle der kan hjælpe med den sidste?


Skriv et svar til: Haster! Ligninger O.o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.