Fysik

Opgave i Keplers 3 lov.

16. december 2008 af luna4 (Slettet)

Jeg skal tjekke Keplers 3. lov og får opgivet at
Planet   |  Rmin fra solen i AU |   Rmax fra solen i AU | Omløbstid i døgn|
Venus   | 0,718                           |                     0,728         |   224,7                   |
 

Jeg skal tjekke om det passer med at k= a^3/T^2
 

Jeg har bestemt a= 0,723 men jeg kan ikke finde ud af, hvordan ud af det med T

Håber I forstår mig, kunne godt bruge lidt hjælp ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: T er perioden for kredsløbet.


Svar #2
16. december 2008 af luna4 (Slettet)

Ja, men forstår ikke hvordan jeg laver den om. Den bør da skulle stå i en anden enhed end døgn


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du omregner blot fra døgn til sekunder.


Svar #4
16. december 2008 af luna4 (Slettet)


224,7*3600 = 808920,0

0,723^3/808920,0^2= 5,78*10^-13


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Husk enheder... ;)


Skriv et svar til: Opgave i Keplers 3 lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.