Matematik

Cirklens parameterfremstilling

16. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

En, der kan give mig et link til cirklens parameterfremstilling?

Ved godt at det er

x=a*cos(v)

y=a*sin(v) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du burde kunne udlede den selv. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af mathon

(x-c1)2 + (y-c2)2 = r2 

((x-c1)/r)2+ ((y-c2)/r)2 = 1

(cos(t))2 + (sin(t))2 = 1

hvoraf med

(x-c1)/r = cos(t)
(y-c2)/r = sin(t)

og deraf

                                                          x = c1 + r*cos(t)
                                                          y = c2 + r*sin(t)


Skriv et svar til: Cirklens parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.