Fysik

delta s

17. december 2008 af vumann (Slettet)

Hej

Jeg er ved at lave en rapport om forholdene ved det frie fald. Problemet er bare at jeg ik ved hvad delta s er. jeg har prøvet t læse mig fremm til det, men forstår det stadig ik. Nogle, der kan forkare hvordan jeg finder delta s i et simpelt og let sprog? Jeg har timerstrimlen med prikker, hvis det er til noget hjælp. :D

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

delta står for en forskel, det skrives også med symbolet δ eller ?, så i dit tilfælde er hastigheden af det faldende objekt grænseværdien af brøken, hvilket skrives Lim  ?y/?x, når vi bruger x og y som symboler. Helt konkret er dS=vdt, læs "ændringen i afstanden (til for eksempel jorden) af et legeme i frit fald = øjeblikshastigheden af legemet ganget med den differentielle tidsændring. Vi ser altså på, hvad der sker i et lille øjeblik under faldet, så at sige fryser billedet fast. Tag et kamera og tag et billede af et faldende legeme for eksempel en bold, så har du den fysiske situation, som vi interesserer os for.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2008 af mathon

v regnes positiv nedefter:

Δs = s-so

v = ds/dt =  vo + gt

s = ∫(vo+gt)dt = vo*t + ½gt2 + k

hvor
k sædvanligvis skrives so

s-so = ½gt2 + vo*t

Δs = ½gt2 + vo*t             


Skriv et svar til: delta s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.