Matematik

Differentialkvotients opgave!!! Er gået i stå

17. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Opgave 318)
På figuren ses grafen for f(x) = x2-4x+4 og en tangent til grafen. Tangenten skærer x-aksen i A(1,25;0). Bestem arealet af den trekant, der begrænses af tangenten og koordinatakserne.

A = (1,25;0)
P = (xo, f(xo))


f(x) = x2-4x+4
f’(x) = 2x-4
f’(xo) = 2x-4

#1 a = 2xo-4

#2 a = (y1-y2)/(x1-x2)

a = f(xo)-0
xo-1,25

a = xo2-4xo+4
xo-1,25

a = 2xo – 4 = xo2-4xo+4
xo-1,25

a = (2xo – 4)( xo-1,25) = xo2-4xo+4

solve på CAS

xo = 0,5 v xo = 2

xo = 0,5 v xo = 2 -> 0,5 passer i figuren.

nu skal jeg sætte 0,5 ind på x'es plads i ligningen:  f(x) = x2-4x+4 ..

og så skal jeg sætte x lig med 0??? men ved ikke hvordan man gør.. og heller hvad jeg gør derfra :S:S Hjælp please????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Alloo (Slettet)

f(0,5) = 0,5*2-4*0,5+4


Svar #2
03. januar 2009 af Neeluh (Slettet)

nogen der kan hjælpe? please :(


Skriv et svar til: Differentialkvotients opgave!!! Er gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.