Matematik

At opstille en funktionsforskrift mm.

18. december 2008 af Milepælen (Slettet)

Har 2 opgaver som driller her så sent om aftenen - så hvis der sidder en venlig sjæl der vil hjælpe, ville det i allerhøjeste grad blive værdsat. :)

1. Opgave:

En person af hunkøn vejer (x) kg. Hun indtager alkohol.
Opstil en beregningsmodel, der kan beregne udviklingen I hendes promille som funktion af tiden.
Modellen skal indeholde en grafisk afbildning der viser udviklingen I promillen.
 

2. Opgave:

En kvinde på 76 kg. stoppes af ordensmagten. Hendes promille er 1,0.
Hun forklarer politiet ar det er 2,5 timer siden hun har drukket.
Hvor høj var hendes promille på det tidspunkt?
Hvornår er promillen faldet til under 1,5?


På forhånd, TUSIND TAK !  :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af dnadan (Slettet)

Er der en lineær, eksponentiel, potensiel sammenhæng mellem vægt og promille. Hvis ja, hvilken?


Svar #2
18. december 2008 af Milepælen (Slettet)

En promille beregnes jo ved:

Alkohol i ml./(vægt*0.58) for kvinder.
OG
Alkohol i ml./(vægt*0.68) for mænd.

Så uden at vide for meget, vil jeg da mene at der må være en lineær? sammenhæng. :)
 


Svar #3
18. december 2008 af Milepælen (Slettet)

Er det rigtigt at:
 

f(x)=y/x*0.58-k*t  , hvor y=alkohol i ml, x=vægt i kg, k=eliminationskonstanten til alkohol, som såvidt jeg ved er opgivet til 0.200 gram/200mg og t=tiden ..  ?  :)


Skriv et svar til: At opstille en funktionsforskrift mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.