Matematik

funktion - cas.

25. december 2008 af seriøs (Slettet)

Antallet af indbyggere i en kommune kan beskrives ved 1000 · f (t),

hvor f(t) = 0,0020t^3 − 0,1132t^2 + 1,5412t^2 + 27, og t er antal år efter 1990.
Bestem f’(20) ved hjælp af cas og fortolk tallet.

jeg har facit!

men jeg har prøvet at indsætte f(20) =  f(t) , men jeg får forkert facit....?

F(t) = f(20) dermed gælder at f(20) = (0,0020 · 20^3) – (0,1132 · 20^2) + (1,5412 · 20^2) + 27  = 614,2
 

Hvordan skal jeg indsætte det på lommeren eller på TI InterActive? Er det egentlig noget, man kan komme op i til eksamen mv. til at løse noget på lommeren? For jeg regner altid kun på Ti via computer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2008 af mathon

er der ikke fejlskrivning i
f(t)=0,0020*t^3 − 0,1132*t^2 + 1,5412t^2 + 27 ?


Svar #2
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

f(t)=0,0020t^3 − 0,1132t^2 + 1,5412t  + 27 ?

ej' hvor sjovt :) jeg havde ellers kigget på den flere gange .. sorry


Svar #3
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

nå men jeg får det forkert .. 28,544


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2008 af mathon

TI-89:

Define f(t) = 0,0020t^3−0,1132t^2+1,5412t+27

d(f(t),t)                                            hvilket giver f '(t)

Define g(t) = d(f(t),t)                          her sættes g(t) = f '(t)

g(20)                                                f '(20) beregnes
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. december 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Det er nemmere at sætte funktionerne ind i Y=, så slipper man for 'at define'. Eneste problem er, at den kun kan håndtere x som uafhængig variabel. Men det går jo også i de fleste tilfælde.


Svar #6
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg ved ik, hvordan jeg taster define og dermed funktionerne ? Kan jeg gøre det på It  eller måske i gider at vise mig det?

TI-89:

Define f(t) = 0,0020t^3−0,1132t^2+1,5412t+27

d(f(t),t) hvilket giver f '(t)

Define g(t) = d(f(t),t) her sættes g(t) = f '(t)

g(20) f '(20) beregnes
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. december 2008 af mathon

...der skal jo ikke staves til Define, som ligger serveringsklar og "venter" i F4
og i tilgift kan den variable være, hvilket bogstav du lyster, hvilket er særdeles praktisk...


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. december 2008 af mathon

...forvirret - Nej vel

...forskellige personer har forskellige erfaringer og arbejdsmåder
og råder således lidt forskelligt...:-)


Svar #9
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

om jeg er forviret :) ok.. det må jeg indrømme jeg er..


Svar #10
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

altså jeg skal taste F4 og derefter? Der står forneden  C1s , Tang, Norm, Inv, Graph, ....

Er det vigtigt at kunne til eksamen..


Svar #11
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

hvis jeg trykker graf og derefter y = og indsætter funktionen så for jeg Error.. Jeg har indsættes x i stedet for t, men det kan vel ik være grunden?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. december 2008 af ibibib (Slettet)

Jeg kender ikke TI Interactive.

Benytter du punktum i stedet for komma?


Svar #13
25. december 2008 af seriøs (Slettet)

hvor på lommeren? ja det gør jeg.. Men på TI punktum i stedet for komma..

men hvordan kan jeg så løse opgaven på TI,..


Svar #14
26. december 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg har fundet ud af det :P


Skriv et svar til: funktion - cas.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.