Matematik

2 Kvartanioner

27. december 2008 af DaveAllen (Slettet)

 Hej med jer,

Jeg har kæmpet med en opgave som jeg bliver nu nød til at få hjælp til, for jeg kan ikke komme til samme løsning som min facistliste. 

Opgaven: 

[IMG]http://i45.photobucket.com/albums/f88/cadaverman/opg_kvartanioner.jpg[/IMG]

Løsningen: 

[IMG]http://i45.photobucket.com/albums/f88/cadaverman/opg6_losning.jpg[/IMG]

Det bliver en kvartanion i sig selv, (dog ikke en skalar, som man skulle tro). Jeg er meget usikker på om jeg bruger den rigtige formel. 

Formel: 

[IMG]http://i45.photobucket.com/albums/f88/cadaverman/kvartanion_formel.jpg[/IMG]

Er der nogen med forstand på matematik der kan komme frem til samme løsning, eller bruger jeg simpelthen den forkerte formel??

hjælp påskønnes! 

på forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2008 af DMUS (Slettet)

Det er rigtig nok hvad der står i løsningen. Jeg får umiddelbart det samme ved hurtigt at regne efter i hovedet. Jeg tror du bliver forvirret over notationender bruges i den formel du refererer til.

Se evt. : http://en.wikipedia.org/wiki/Quaternion

a_1= (a1,b1,c1,d1)
a_2= (a2,b2,c2,d2)

(a1,b1,c1,d1)(a2,b2,c2,d2) = a_1a_2 = (a1a2 − b1b2 − c1c2 − d1d2,a1b2 + b1a2 + c1d2 − d1c2,a1c2 − b1d2 + c1a2 + d1b2,a1d2 + b1c2 − c1b2 + d1a2).


Svar #2
27. december 2008 af DaveAllen (Slettet)

 10000 mange tak!!

- det hjalp en hel del ;-) 


Skriv et svar til: 2 Kvartanioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.