Fysik

Hjælp til en opgave

27. december 2008 af Mette12 (Slettet)

Hej

Er der nogen der lige kan tjekke om jeg har lavet denne opgave rigtig?

(opgaven er vedhæftet)

En anden opgave lyder:

Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV

1 eV = 1,602*10^-19 J

-- Skal jeg ikke først beregne frekvensen: f = E/h

hvor h = 6,63*10^-34 J*s (Planck konstant)
 

Efter jeg har beregnet frekvensen sætter jeg ind i følgende formel:

bølgelængde = hastighed/frekvens

hvor hastighed er 3,00*10^8 m/s (Er det denne hastighed jeg skal bruge, i min bog står der at ved elektromagnetiske svingninger i luft er hastigheden 3,00*10^8 m/s).

Lyder det rigtigt?

Vedhæftet fil: fysik opg. 6.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2008 af Jerslev

#0: Princippet i din opgave, du skriver her i tråden, er rigtigt nok.

Den vedhæftede opgave er også fin, men en utrolig mærkelig notation, du bruger.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
27. december 2008 af Mette12 (Slettet)

Ok.

Hvad er det der er mærkeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2008 af Jerslev

Din notation.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2008 af mathon

...du behøver ikke beregne frekvensen:

Efoton = (h*c)/λ

λ = (h*c)/Efoton = ((6,62608*10-34 Js)*(2,99792*108 m/s))/((8,6 eV)*(1,60218*10-19 J/eV)) =

1,44168 *10-7 m = 144,168*10-9 m = 144,168 nm


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2008 af mathon

449 nm = 449*10-9 m

Efoton = (hc)/λ = ((6,62608*10-34 Js)*(2,99792*108 m/s))/(449*10-9 m) ..............


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.