Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

04. januar 2009 af STL2 (Slettet)

NEED HELP :D please

jeg er helt lost :/

6x=2y+21

8y=64-6x


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af mathon

I: 6x - 2y = 21
II: 6x + 8y = 64                        I trækkes fra II


(6x + 8y) - (6x - 2y) = 64 - 21

6x + 8y - 6x + 2y = 64 - 21

10y = 43

y = 4,3                                    som indsat i I
giver

6x - 2*4,3 = 21

6x = 21 + 8,6

6x = 29,6

3x = 14,8 = 14 4/5

x = (74/5) / 3

x = (74/15)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2009 af andreasnn (Slettet)

HJÆLP!!!

2x-3y=3

3x+y=10

HAR BRUG FOR NOGET HJÆLP!


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.