Matematik

Ciklens centrum, 2 punkter og radius?

08. januar 2009 af Silence (Slettet)

Jeg er igang med at lave en opgave hvor jeg skal finde centrums koordinaterne (a,b) i en cirkel , jeg har fået opgivet 2 punkter . G(49.0,46.0) og H(41.3,4.1), desuden er radius opgivet til 33.6. Jeg har prøvet at sætte de to koordinater ind i cirklens ligning også opstille to ligninger med to ubekendte og udlede (a,b) men det virker ikke. Jeg bruger mathcad, hvis det kan hjælpe. Skal jeg have fat i noget med vektorfunktioner? Syntes det burde være så simpelt, men jeg kan ikke lige få den drejet rigtigt :S

Hvordan finder jeg centrums koordinaterne til cirklen?

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af NejTilSvampe

 r^2 = (x - a)^2 + (y - b)^2   jeg er sikker på du har set det her før.

(I)  33,6^2 = (49 - a)^2 + (46 - b)^2

(II) 33,6^2 = (41,3 - a)^2 + (4,1 - b)^2

du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #2
08. januar 2009 af Silence (Slettet)

Ja det har jeg nemlig prøvet men mathcad giver mig to resultater for a, og to resultater for b? og så vidt jeg ved kan man ikke have 2 centrumspunkter.. :P

Mathcad giver dette resultat når jeg beregner eller solver a,b?

70.707310264724281484  20.353310524143747794
19.592689735275718516  29.746689475856252206


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af NejTilSvampe

hvis du ganger parentesen ud går a^2 og b^2 ud med hinanden, så har du ik længere en andengradsligning, og dermed får du kun ét centrum


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

På vedhæftet fil kan du se de to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Her kommer filen så.

Vedhæftet fil:cirkler.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Så dine løsninger er ok. Jeg ville nok koge den lange række decimaler ned til max 2.


Svar #7
08. januar 2009 af Silence (Slettet)

Hmm jeg er ikke lige helt sikker på at jeg med på hvad du mener?


Svar #8
08. januar 2009 af Silence (Slettet)

Ignorer den sidste, havde ikke lige opdateret i lang tid..


Skriv et svar til: Ciklens centrum, 2 punkter og radius?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.