Matematik

ligning

10. januar 2009 af tinot (Slettet)

År                                            1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000
Investeringer (mia. dollar) 0,619 1,06 1,98 4,08 8,42 15,2 16,0

min ligning hedder y=0,642*1,125x

jeg bliver så spurgt om i hvilket år vil investeringerne overstige 75 mia, dollar, hvis udviklingen fortsætter?

er der nogen som kan hjælpe med den ligning

jeg ved ikke om det hat noget, at gøre med fordoblingstiden?

ln(2)/ln(1,125)=5,88495


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skulle gerne få opgivet hvilken model, du skal benytte til datasættet.


Svar #2
10. januar 2009 af tinot (Slettet)

det er en eksponentiel model


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal i så fald lave en eksponentiel regression, så du får et funktionsudtryk der angiver investeringerne i mia. dollar som funktion af antal år efter 1970.


Svar #4
10. januar 2009 af tinot (Slettet)

ja men hvordan skal jeg opstille sådan en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal ikke opstille nogen ligning - du skal benytte din lommeregner eller computer til at lave en eksponentiel regression på dit datasæt. Du skulle gerne have lært, hvordan man laver den slags.

Eventuelt kan du selv finde frem til forskriften ved at indtegne dine punkter i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem og finde den rette linje, der ser ud til at gå igennem alle dine punkter.


Svar #6
10. januar 2009 af tinot (Slettet)

men skal jeg ikke ind og lave en graf på min lommeregner ti-89, med dem punkter som jeg får oplyst, og så kan lommeregneren selv finde det ved intersektion skæringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Det kommer an på, hvordan I har lært at lave regression. Du skal finde en funktion alla f(x) = b*a^x til at beskrive dine tal.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.