Matematik

HJÆLP, HJÆLP, HJÆLP! HURTIGT, TAK ;S

11. januar 2009 af okej (Slettet)

hver meget er 360 grader, i tal? ;s

Hilsen sarah, hjælp hurtigt, tak ;s


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Jeanette TP (Slettet)

Det kommer an på hvad du mener med tal.. I hvilken sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: I tal? 360 grader er 360 grader. Jeg forstår ikke, hvad du spørger om.


Svar #3
11. januar 2009 af okej (Slettet)

okey, jeg skriver lige spørgsmålet;

( opgave 1. ) - for en sikkerhedskyld.

Beregn jordens omkreds.

jordens diameter = 12750.

12750 * 12750

= 40035

opgave 2 - Som jeg skal have hjælp med:

Hvor mange procent afviger Eratosthenes beregning fra din beregning?

Hjælp tak ;s ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Jeanette TP (Slettet)

Jorden er en cirkel - altså skal du også lave din beregninger efter det.

Formlen for omkredsen af en cirkel er: O = pi * diameteren

Derefter ser du på det tal som Erastothenes regnede ud og bruger det i den formel jeg har skrevet i det vedhæftede word-dokument.

Vedhæftet fil:Erastothenes.doc

Svar #5
11. januar 2009 af okej (Slettet)

TUSIND tak skal du have.

et andet spørgsmal; hvad er jordens omkreds når den er 7,2 grader? ;s


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2009 af Jeanette TP (Slettet)

Hvad mener du? 7,2 grader af jordens omkreds, eller....?


Svar #7
11. januar 2009 af okej (Slettet)

Ja ;s


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2009 af Jeanette TP (Slettet)

Okay. Så har du jo faktisk næsten selv svaret på dit spørgsmål. Først omregner du de 7,2 grader til procent og dernæst har du X antal procent, og et tal (jordens omkreds) du skal tage de X procent af.


Svar #9
11. januar 2009 af okej (Slettet)

jeg forstår det godt. Jeg siger; 7,2 grader og laver dem om til procent, som bliver til 0,072 grader.

så siger jeg så 360 ( som er en cirkels omkreds ) og minusser det med 0,072.

og det giver så; 359,928. det er jo umuligt er det ik?

jeg skal jo finde omkredset af jorden på Eratosthenes måde ;S

forstår det ikk helt ;s

Jeg har de 7,2 grader. Så skal jeg regne dem om til procent, men jeg ved jo ikke hvad jordens omkreds er endnu, det er jo det jeg skal finde ud af i opgaven ;s


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2009 af Jeanette TP (Slettet)

Ja.. Jordens omkreds regner du ud vha. den formel jeg gav dig i #4.

Dernæst regner du ud hvor mange procent 7,2 er af 360 (De 7,2 grader stammer fra din opgave og de 360 er så mange grader som der er i en cirkel)

Når du har regnet ud hvor mange procent det er, siger du jordens omkreds * de procent du fik / 100


Svar #11
12. januar 2009 af okej (Slettet)

Ja men det er jo Eratosthenes omkreds jeg skal finde ud af. Ikk min, som jeg allerede har fundet ud af.

Jeg har jordens omkreds og jeg har de 7,2 grader. Jeg skal finde ud af Jordens omkreds på Erathostenes måde. Som er præcis som du siger det, men jeg ved jo stadig ikk hvad hans omkreds er, så jeg kan jo ikke gange den eller dividere den med nogt ;s


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2009 af Jeanette TP (Slettet)

Okay.. Jeg ved desværre ikke hvordan Erastothenes fandt jordens omkreds. Og hvis der ikke står noget i din opgave, så ved jeg ikke lige....


Svar #13
15. januar 2009 af okej (Slettet)

okey, det er helt iorden, jeg har fundet ud af det i:

tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2011 af Fodboldfan (Slettet)

Hjælp hvordan finder man Jordens radius ifælge Erastothenes :::(((((((


Skriv et svar til: HJÆLP, HJÆLP, HJÆLP! HURTIGT, TAK ;S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.