Matematik

f(x)=lnx - tangentens ligning

11. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Angiv en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=lnx i punktet (3, ln3).

Jeg er ikke helt sikker men har et bud på en fremgangsmåde:

f(x)=lnx ⇔f '(x)=1/x

f(x)=lnx ⇒f(3)=ln3=1,10

f '(x)=1/x⇒f '(3)=1/3=0,33

SÅ bruger jeg ligningen y=f '(x0)(x-x0)+f(x0) ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af peter lind

Korrekt. Jeg synes ikke du skal lave de afrundinger. Altså skriv henholdsvis ln(3) og 1/3


Svar #2
11. januar 2009 af Alloo (Slettet)

ok, mange tak! :-)


Skriv et svar til: f(x)=lnx - tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.