Fysik

Halveringstids opgaver.. Hjælp please :/

11. januar 2009 af Neeluh (Slettet)

Hej!

Har brug for hjælp til 2 opgaver og det ville være skønt med noget hjælp tak.. :/

1) Rn-220 har en halveringstid på 51s. Hvor lang tid går der før aktiviteten af en Rn-220 kilde er 4 gange mindre end start-aktiviteten?

2) Aktiviteten fra et radioaktivt materiale måles med en Geiger-Müller rør. Efter 10 timer er aktiviteten faldet til 90% af den oprindelige aktivitet. Find halveringstiden.

Nogen der kan hjælpe? Please....


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt formlerne for aktivitet fra kerner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du sætter startmængden lig 100%, så y(t)=y(0)*ekt=100ekt, så 100e51k=50<=>k=-ln(2)/51


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af mathon

2)
A(10) = Ao*a10 = 0,90*Ao

Ao*a10 = 0,90*Ao                   divideres med Ao

a10 = 0,90

a = 0,901/10 = 0,90,1 = 0,989519

T½ = ln(½)/ln(a) = ln(½)/ln(0,989519) = log(½)/log(0,989519)
 


Skriv et svar til: Halveringstids opgaver.. Hjælp please :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.