Matematik

to opgaver???

11. januar 2009 af sussso (Slettet)

1: Købmand Hansen blander 84 kg kaffe.

  Han blander to kaffesorter i forhold tl 2:3

  Hvor mange kg af hver slags brugte han?

2: En metallegering blev blandet af to metaller i forholdet 3:5

  Af det ene metal blev det brugt 90 kg

  Hvor mange kg indholdt hele legeringen?

Tak!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug A/B = 2/3 samt A+B=84kg, altså to ligninger med to ubekendte, det giver A=33,6kg og B=50,4kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af XxooxX (Slettet)

ad 1)

84 kg : 3 = 28 kg

28 kg x 2 = 56 kg

Han brugte 28 kg af én slags og 56 kg af en anden slags.

ad 2)

90 kg : 3 = 30 kg

30 kg x 5 = 150 kg

Der blev i alt brugt 150 kg metal.


Svar #3
11. januar 2009 af sussso (Slettet)

takker(:


Skriv et svar til: to opgaver???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.