Fysik
(LASER) lille opgave med meget tekst
31. oktober 2004 af
2835 (Slettet)
JEg kan selv lave b'eren, men ikke a'erenHJÆLP
Når laserlyset reflekteres frem og tilbage som f.eks. i He-Ne laseren, vil der kun ske en tilstrækkelig forstærkning, hvis der opstår en stående lysbølge mellem spejlene. Betingelsen herfor er, at der er et helt antal halve bølgelængder mellem spejlene.
Hvis laserlyset har en bølgelængden og afsteanden mellem spejlene er L, skal det altså gælde at:
m*(bølgelængde/0,5)=L
hvor m er et helt (stort) tal.
a) vis, at en laser med afstanden L mellem spejlene i princippet kan lave stående lysbølger med forskellige frekvenser, hvor forskellen mellem to nabofrekvenser er
f1-f2 = c/(2*L)
Hvor c er lysets hastighed
b)beregn delta f for en laser med L = 0,5M
Når laserlyset reflekteres frem og tilbage som f.eks. i He-Ne laseren, vil der kun ske en tilstrækkelig forstærkning, hvis der opstår en stående lysbølge mellem spejlene. Betingelsen herfor er, at der er et helt antal halve bølgelængder mellem spejlene.
Hvis laserlyset har en bølgelængden og afsteanden mellem spejlene er L, skal det altså gælde at:
m*(bølgelængde/0,5)=L
hvor m er et helt (stort) tal.
a) vis, at en laser med afstanden L mellem spejlene i princippet kan lave stående lysbølger med forskellige frekvenser, hvor forskellen mellem to nabofrekvenser er
f1-f2 = c/(2*L)
Hvor c er lysets hastighed
b)beregn delta f for en laser med L = 0,5M
Skriv et svar til: (LASER) lille opgave med meget tekst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
