Matematik

Potens eller eksponentiel?

13. januar 2009 af pige, (Slettet)

Hej !

Jeg er lidt usikker på en opgave, håber nogen kan hjælpe.

Ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum
igennem nogle timer. Ved forsøgets start var der 15 bakterier, og det viser sig, at
antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 minutter.
a) Opstil en formel, der beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter
forsøgets start.

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2009 af Isomorphician

Den generelle forskrift: y = b*ax

Med formlen for fordoblingskonstanten: T2 = ln(2)/ln(a)


Svar #2
13. januar 2009 af pige, (Slettet)

Men hvorfor gør jeg det? Det er en eksponentiel funktion, fordi....?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2009 af ibibib (Slettet)

...den har en fordoblingstid.

a22 = 2


Svar #4
13. januar 2009 af pige, (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: Potens eller eksponentiel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.