Matematik

Ligninger til to tangenter ?

14. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Har fået en opgave vedr. differentialregning, hvor jeg skal bestemme ligningerne for de to tangenter til grafen for:

f(x) = sinx , 0 ≤ x ≤ 2n

,der har hældningskoefficienten -0,75

(resultatet skal angives med fire decimaler, siger opgaven!)

Ved godt, at jeg skal benytte enhedscirklen til udregning af radianer, men kan bare ikke komme igang.Vil være meget glad for noget hjælp, eftersom jeg aldrig har været sikker på differentialregning..                  På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af peter lind

Find f'(x) og løsligningen f'(x)=-0,75. Dette giver de punkter på grafen, hvor hældningen af tangenterne er    -0,75


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

f '(x) = cos(x)   0 ≤ x < 2π

solve(cos(x)=-.75,x)|x≥0 and x<2π


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

tangentligninger:
y = -0,75(x-xo1) + sin(xo1)
y = -0,75(x-xo2) + sin(xo2)


Svar #4
19. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

#3

f '(x) af sinx er jo lig cosx, som i allerede har skrevet..

Men hvordan løser jeg ligningen f '(x)= -0,75 ? Ang de to tangentligninger, skal de så definitivt se sådan ud, eller skal jeg indsætte nogle x-værdier i paranteserne ?..


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2009 af peter lind

Du har været for længe oppe. Svaret giver du jo selv i #2


Skriv et svar til: Ligninger til to tangenter ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.