Matematik

Opstilling af diff. ligning.

14. januar 2009 af mona4321 (Slettet)

En sygdom spredes i en population på 4000 individer. i en model betegner N(t) antallet smittede i populationen til tiden t (der måles i døgn). Opstil ihvert tilfælde en differentialligning som N(t) må opfylde når den hastighed N(t) vokser med til tiden t er

a) propotional med antallet af ikke smittede til tiden t.

b) propotional med antallet ikke smittede til tiden t og og med antallet smittede til tiden t.

Håber der er en, der vil hjælpe mig med denne opgave, da jeg ikke kan gennemskue den:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af peter lind

Hastigheden er N(t)

a) Antallet af ikke smittede er 4000-N(t)

b) Du skal så yderligere bruge at antal smittede er N(t)


Svar #2
14. januar 2009 af mona4321 (Slettet)

Vil det sige, at svaret på spørgsmål a, bare er 4000-N(t)?

Men forstår ikke det nede ved b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af peter lind

Det er desværre gået glt med den første sætning i #1. Der skule stå at hastigheden er N'(t) = dN/dt

Du skal bruge at "hastigheden er proportional med". Det betyder at du på venstre side af lighedstegnet skal have hastighed og på højre side en konstant gange det hastigheden er proportional med.


Svar #4
14. januar 2009 af mona4321 (Slettet)

dN/dt = k*ikke smittede personer

Hvad ville man betegne ikke smittede personer med?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af peter lind

se a) i #1


Svar #6
14. januar 2009 af mona4321 (Slettet)

 dN/dt = k*4000- n(t) ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2009 af peter lind

Du mangler paranteser omkring 4000-N(t)


Svar #8
14. januar 2009 af mona4321 (Slettet)

 Okay, mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Opstilling af diff. ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.