Fysik

s proportional med t^2

14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Jeg skal eftervise at s=0,5*g*t2

jeg afbilder t ud af x-aksen og s ud ad y-aksen og finder hældningen. Der står på mit ark at det helst skal være 2, for så ved vi at s er proportional med t^2, jeg får 2,2. Så det passer jo meget godt, MEN:
 

Kan jeg ikek inddrage andet? Kommentere lidt på det osv? Med andre ord, så mangler jeg nogle guldklumper :-D En der kan tilføje noget mere?

Nå ja så står der også at man kan beregne s/t2, proportionalitetsfaktoren,  som skal give 0,5g.

Men har brug for guldklumper det andet er kortfattet og "kedeligt"


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af mathon

jævnt voksende bevægelse
karakteriseres af konstant acceleration, a

a = Δv/t = (v-vo)/t
hvoraf

v = ds/dt = at + vo

s = ∫(ds/dt)dt = ∫(at + vo)dt = ½at² + vot + so

som i tyngdefeltet
giver
s = ½gt² + vot + so      som med vo = so = 0
giver

s = ½gt²
s(t) = ½*(9,82 m/s²)t² = (4,91 m/s²)t² ≈ (5 m/s²)*t²

ds/dt = v = s'(t) ≈ 2*(5 m/s²)*t ≈ (10 m/s²)*t som s-t-grafens differentialkvotient i (t,s)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

som s-t-grafens   →   som er s-t-grafens


Svar #3
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Det eneste jeg har at gå ud fra er formlen for

Ekin

Epot

Emek=Ekin+Epot

Lige et spørgsmål:
 

Da begyndelseshastigheden er lig 0 m/s må den mekaniske energi være bevaret, hvis Ekin=|ΔEpot|

En der kan forklare hvorfor det forholder sig sådan? Af mine udregninger fremgår det også at Ekin stortset er lig med  ΔEpot, men kan bare ikke forstå det, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af mathon

Emek = Epoto = Ekin + Epoto + ΔEpot  

hvoraf

Ekin + ΔEpot  = 0  og Ekin > 0 og ΔEpot < 0

Ekin +(- |ΔEpot|) = 0

Ekin - |ΔEpot|) = 0

Ekin = |ΔEpot|


Skriv et svar til: s proportional med t^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.