Kemi

opg løsning

15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

PLZZZZZZ JEG KAN SLET IKKE RIGTIG KOM IGANG

HJÆLP

Betragt forbrændingen af Propan (C3H8)

C3H8 + 5O2 = 3CO2+4H2O

DER ANVENDES 60,5 g PROPAN. BEREGN MASSEN AF DEN MÆNGDE OCYGEN SOM BRUGES VED REAKTIONEN OG BEREGN DESUDEN MASSERNE AF DE TO STOFFER DER DANNES VED REAKTIONEN

HJÆLP PLZ HVAD SKAL JEG FØRST UDREGNE


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Jeg tror du har glemt at slå din capslock fra.

Og dernæst kan du starte med at udregne stofmængden af den brugte propan.

Derefter kan du se, at for hvert mol propan der bliver brugt, skal der bruges 5 gange så mange mol oxygen.

dvs n(Propan) = 5x n(Oxygen)

Og de samme betragtninger kan du lave på hele reaktionsskeamet.


Svar #2
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

stofmængde er jo m/n?

så du mener 60,5/ 6,022*10^23


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Nej, det er Advogadros konstant du har fat i der.

Du kan udregne stofmængden, ved n = m/M, hvor M er den molare masse og m massen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af playstation (Slettet)

det du skal gøre er at bruge formlen m = M * n eller omskrevet n = m / M, n er stofmængden som du kan beregne, M er den molare masse som du kan finde i det periodiske system, mens m er massen. se word fil.

HUSK at du kan gå fra den ene koncentration til den anden koncentration ved at gange koefficienten til koncentrationen.

Vedhæftet fil:Dok1.doc

Svar #5
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

molare masse og m er masseok

så molare masse er jo C3 og H8= 12,01*3+8*1,008 =44,094/60,5g = 1,3 mol


Svar #6
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

? rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Det er korrekt.


Svar #8
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

ogs hvordan komr jeg videre?


Svar #9
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

??????? altså så nu har jeg mængden af propan


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Det skrev jeg i mit første indlæg. Du må lige rulle lidt op.


Svar #11
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

jamen j forstår ik hel skal jeg gange 1.3 med 5 ?


Svar #12
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

altså skal jeg måske finde molar masse for 5O2 som vil være 5*16,00?


Svar #13
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

vil du ikke nok svare


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. januar 2009 af mathon

                                            C3H8       +       5O2    →       3CO2   +      4H2O

ækvivalentmængder i mol           1 mol               5 mol            3 mol           4 mol
ækvivalentmængder i g:             44,09 g      5*(2*16,00) g     3*44,01 g    4*18,02 g
                                            44,09 g            160 g           132,03 g       72,08 g
                                            60,5 g               x                  y                z

beregnede mængder:

x/(160 g) = (60,5/44,09)
x = (60,5/44,09)*(160 g)       =       219,55 g

y/(132,03 g) = (60,5/44,09)
y = (60,5/44,09)*(132,03 g)   =      181,17 g

z/(72,08 g) = (60,5/44,09)
z = (60,5/44,09)*(72,08 g)     =        98,91 g


Svar #15
15. januar 2009 af lalalayba (Slettet)

RIGTIG MANGE TAK NU PRØVER JEG AT FORSTÅ DEN:)

OG TAK ENGANG TIL JEG HAR SIDDET MED DEN OPGAVE I RIGTIG LANG TID . CA 2 TIMER

MANGE TAK FOR HJÆLPEN


Skriv et svar til: opg løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.