Matematik

differetiering - sammensat funktion

15. januar 2009 af goldenpearl (Slettet)

Hvordan differentiere man denne funktion uden hjælpemidler??

g(x)=1/√(x)-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af mathon

hvis der står
g(x) = (1/√(x)) - x3

g'(x) = -1/(√(x))² * (1/(2√(x))  -  3x² = -1/(2x√(x)) - 3x² = -1/x3/2 - 3x² = -x-1,5 - 3x²


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af mathon

rettelse:

-1/(2x√(x)) - 3x² = -1/(2x3/2) - 3x² = -(1/2)*(1/x1,5) - 3x² = -0,5*x-1,5 - 3x²


Svar #3
15. januar 2009 af goldenpearl (Slettet)

aha, tak!


Skriv et svar til: differetiering - sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.