Matematik

Reducer udtrykket af en ligning - kun brug for resultatet

17. januar 2009 af Sapphires (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg sidder og bøvler med en ligning, og er nu langt om længe nået frem til et resultat... Men det er jeg meget usikker på, så derfor har jeg brug for et resultat, jeg kan sammenligne med. Derfor ingen mellemregninger eller noget - kun resultatet.

(2a-b)(2a+b) - 4(a+3b)^2 + 4b(6a-1)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af Petrified1989 (Slettet)

Hvordan vil du have resultater fra andre, når de ikke ved hvordan opgaven er?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2009 af NejTilSvampe

 du ganger parenteserne ud først:

(2a-b)(2a+b) = 4a^2 + 2ab - 2ab - b^2 

Her kan du så trække 2ab fra hinanden det giver 0: 2ab-2ab=0 

så du kan "reducere" til (2ab-b)(2a+b)= 4a^2 - b^2 

Jeg gider ik give dig resultatet men du kan sagtens lave resten selv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2009 af Petrified1989 (Slettet)

Nevermind, læste det lidt forkert xD


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2009 af NejTilSvampe

 sorry gad ik læse din post :P forklarede bare opgaven min fejl


Svar #5
17. januar 2009 af Sapphires (Slettet)

Arj, det mindste man kan gøre, det er da at læse første post igennem?

Grunden til jeg netop kun vil have resultatet, er så jeg selv kan finde måden det skal regnes ud på.


Svar #6
17. januar 2009 af Sapphires (Slettet)

Btw, tak for hjælpen  NejTilSvampe, men den del af ligningen kunne jeg godt selv regne. Det er mere delen:
-4(a+3b)^2
...der driller mig, da jeg ikke ved, hvad jeg skal regne først?

Så hvis jeg absolut ikke kan få et resultat, vil jeg gerne have hjælp til netop den del ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2009 af Isomorphician

Først udregner du potensen, derefter ganger du ind i parentesen.


Svar #8
17. januar 2009 af Sapphires (Slettet)

Så det vil sige:

(a+3b)*(a+3b)
a2+3ab+3ab+9b2

-4(a2+3ab+3ab+9b2)
-4*a2-3ab-3ab-9b2
-4a2+12ab+12ab+36b2

Korrekt? :O


Svar #9
17. januar 2009 af Sapphires (Slettet)

Nej, vent...

Det skulle give
-4a2-12ab-12ab-36b2
Right?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2009 af Isomorphician

Jo, men du kan godt trække -12ab og -12ab sammen.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket af en ligning - kun brug for resultatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.