Matematik

Integration af f(x)=x+sin(x)

18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej Alle.
Min lommeregner siger følgende:

∫(x+sin(x))dx = (x2/2) - ((180*cos(x))/x)

Kan dette passe? Og i såfald hvorfor, for x integreret giver jo 1/2x2, mens sin(x) giver -cos(x).

Hilsen Christiane.k


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2009 af palwasha (Slettet)

x^2/2 er det samme som ½ x^2..


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. januar 2009 af palwasha (Slettet)

der må være noget galt med din lommerregner .. for det burde give x^2/2-cos(x)


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. januar 2009 af legerduskjul? (Slettet)

Din lommeregner er indstillet på GRADER! den skal være radianer:) og x^2/2 er det samme som 1/2x^2


Svar #4
18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Tusind tak, det hjalp.
Men hvorfor i alverden skal den være indstillet på radianer?
I en anden opgave skal jeg beregne integralet af √(13-x2), skal den så også stå på radian der?


Skriv et svar til: Integration af f(x)=x+sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.