Matematik

Vis at ligningen har to løsninger

18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Hey dudes og dudesinder

Vis at ligningen x^2+kx-8x-4k+15=0 for en hver værdi af k har to forskellige løsninger

What to do? tage diskriminanten or what?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Vis, at d>0 for alle k.


Svar #2
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Og hvordan pokker gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

a = 1

b = k-8

c = -4k+15


Svar #4
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Hjalp ikk så meget


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad er formlen for diskriminanten?


Svar #6
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

d=b^2-4ac hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad er a, b og c i din ligning?


Svar #8
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

a = 1, b = k-8, c = -4k+15 .... men kan ikk se hvorfor at det skal kunne bevise at k har to løsninger lige meget værdierne


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Du skal ikke vise, at k har to løsninger. Du skal vise, at din ligning x^2+kx-8x-4k+15=0 har to løsninger ligegyldigt hvilke værdier af k, du sætter ind.

Prøv at beregne diskriminanten.


Svar #10
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

aner ikk hvordan fa'en man gør med  -4ac.. -4k+15  hvordan pokker regner man den ud


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Du sætter da bare direkte ind. :s

d = b^2 -4ac = (k-8)^2 - 4*1*(-4k+15) = regn selv videre.


Svar #12
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

omg... jeg bliver altså nød til at gentage mig selv.. "det er jo netop den sidste (-4k+15) jeg ikk kan finde ud af..."


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Ikke kan finde ud af? Gang ind i parantesen.


Svar #14
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

vil du hjælpe, eller vil du ikk hjælpe? kan ikk finde ud af den sidste del af diskriminanten ffs.. okay, så hjælper det jo nok ikk at lave noget man ikk kan finde ud af... men hvis jeg istedet ku se hvordan man gør det, og ikk  bare "Det skal du gøre"


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. januar 2009 af Pnol (Slettet)

(k-8)^2 - 4*1*(-4k+15) =

(k-8)^2 +16k-60 Så har man ganget ind i parantesen -4*-4k=16k og -4*15=60

(k-8)^2 +16k-6

Er det ikke sådan?


Svar #16
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

Det skal du da ikk spørge mig om... >.< det er jo ligesom det jeg har spurgt om ffs


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#14: Hold nu op med det der. Selvfølgelig kan du selv gange ind i parantesen.

(k-8)^2 - 4*1*(15-4k) = k^2 + 64 - 16k - 4(15-4k) = k^2 + 64-16k-60 + 16k = k^2 +4 > 0 for alle k.


Svar #18
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

siger mig ikk en skid


Svar #19
18. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

er det så beviset på mit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #20
18. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#19: Hvis du selv kan indse, at k^2 + 4 > 0 for alle værdier af k, ja. Så har du vist, at din ligning i #0 altid har 2 rødder.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.