Matematik

Isolering i en ligning

18. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Jeg skal isolere t i ligningen  (P+3)/(t-2)= 4r-1

 

Selv er jeg nået frem til dette, men er i tvivl om det er korrekt lavet:

(P+3)/(t-2)= 4r-1 ? P+3=(4r-1)(t-2) ? P+3=4tr-8r-t+2 ? -4tr=-P-3-8r-t+2 ? -4tr+t=-P-1-8r ? t(-4r+1)=-P-1-8r ? t=(-P-1-8r)/(-4r+1)


Svar #1
18. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

(P+3)/(t-2)= 4r-1

P+3=(4r-1)(t-2)

P+3=4tr-8r-t+2

-4tr=-P-3-8r-t+2

-4tr+t=-P-1-8r

t(-4r+1)=-P-1-8r

t=(-P-1-8r)/(-4r+1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Sikke en masse udregninger ............... du får umiddelbart

(P+3)/(t-2)= 4r-1

(P+3)/(4r-1)= t-2

t=((P+3)/(4r-1)) + 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Ved hjælp af min lommeregner får jeg

t=((P+3)/(4r-1)) + 2

Mvh o1-studie


Skriv et svar til: Isolering i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.