Matematik

Ligning for tangenten til grafen for..

18. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Sidder med følgende opgave:

Angiv en ligning for tangenten til grafen for f(x)=ln(4-x) i punktet (3,f(3))

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

1. Beregn f(3)

2. Bestem f'(x)

3. Bestem f'(3)

4. Indsæt i y=f(3)+f'(3)*(x-3) og reducer.


Svar #2
18. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Det eneste jeg har problemer med er f '(x) kan ikek helt løse den..


Svar #3
18. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Ah self: 1/(4-x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er en sammensatfunktion(heraf bruge kædereglen(differentation af en sammensatfunkion))


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#3 Ikke helt, men meget tæt på, du glemmer et fortegn :-)


Svar #6
18. januar 2009 af Alloo (Slettet)

1/(x-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

f(x)=g(h(x)) => f'(x)=h'(x)*g'(h(x))

Her:

f(x)=ln(4-x) => f'(x)=-1*1/(4-x)=-1/(4-x)


Svar #8
18. januar 2009 af Alloo (Slettet)

SKal jeg bruge fromlen

y=f '(x)*(x-x)+f(x)

eller

y-f(x)=f '(x)(x-x)??

Hvornår ved jeg hvad for en jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er samme formel, y er blot blevet isoleret.


Skriv et svar til: Ligning for tangenten til grafen for..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.